VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

La fèrula de descàrrega es fa servir per tractar l'hàbit de prémer les dents i la seva simptomatologia

FÈRULA DE DESCÀRREGA

 

DESCRIPCIÓ

 

Una fèrula de descàrrega és un dispositiu acrílic, fet a mida, que el dentista ha d’adaptar meticulosament per diagnosticar i tractar les sobrecàrregues neuromusculars que provoquen els hàbits parafuncionals de prémer les dents (bruxisme) i la complexa simptomatologia que les acompanya.

 

Aquest aparell s’instal·la en una de les arcades dentàries per evitar que les dents d’ambdues arcades entrin en contacte, i això permet:

 

  • Portar la mandíbula a una posició articularment adequada.
  • Evitar el desgast de les dents, ja que el plàstic de la placa és més tou i desgastable que aquestes.

 

Limitacions de la fèrula:

 

Aquest tractament no evita «per se» l’hàbit de prémer o rascar les dents, ni assegura l’eliminació total de la tensió muscular o de les molèsties derivades de la disfunció articular cràneomandibular, tot i que si s’utilitza adequadament protegeix les dents i aconsegueix alleugerir els possibles dolors musculars.

 

 

feruladescarga

 

INDICACIONS PER UN TRACTAMENT AMB FÈRULA DE DESCÀRREGA

 

Com que és un tractament complex, és molt important la teva col·laboració fins que t’hi adaptis completament, i això requerirà un cert temps.

 

Indicacions al principi del tractament:

 

  • Notaràs una sensació d’ocupació o de cos estrany que normalment desapareix al cap de poques setmanes.
  • T’augmentarà la producció de saliva, tot i que s’anirà normalitzant a poc a poc.
  • Tindràs algunes dificultats per parlar a causa de l’ocupació d’espai a la boca, per la qual cosa probablement necessitaràs un entrenament per aprendre a vocalitzar certes paraules (habitualment s’aconsegueix al cap de poques setmanes).
  • Pot notar algunes molèsties a les zones on es recolza la fèrula, sobretot a l’alçada de les vores: si augmenten o no marxen al cap de quatre o cinc dies i et fas ferides, demana hora de visita immediatament.

 

Recomanacions d’higiene:

 

La placa o fèrula s’ha de conservar neta, i les dents també. S’ha de netejar amb el raspall de dents i amb sabó o pasta de dents després d’haver-la fet servir. Si no es fa, pot fer mala olor i mal gust. Al menys un cop cada setmana l’has de netejar amb aigua i una pastilla efervescent netejadora de pròtesis dentals durant una o dues hores. Abans de tornar-te-la a posar, l’’ha de netejar bé amb un raspall i pasta dentífrica.

 

Col·locació i desinserció:

 

La placa de descàrrega s’ha de col·locar amb els dits i sempre mullada. No s’ha de mossegar perquè es pot trencar i provocar ferides a les genives. Després de treure-te-la (que s’ha de fer estirant dels dos laterals alhora i amb els dits) l’has de netejar i guardar en un lloc humit (capseta de plàstic).

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LA FÈRULA DE DESCÀRREGA

La fèrula dura per sempre?

La fèrula necessitarà ajustaments i reparacions periòdiques. El pacient ha d’assistir a la revisió amb la periodicitat recomanada i en cap cas poden passar més de 6 mesos sense revisar la fèrula.

Què passa si durant uns dies no em poso la placa?

Pot ser que, com al principi, apareguin molèsties a les genives i a les dents. És normal que durin 4 o 5 dies . Ara bé, si quan se la torna a posar veu que li fa mal, no en forci la introducció i visiti el dentista. Pot ser ja que hi hagi hagut un moviment de les dents i s’hagi de retocar.


Powered by Nulled Themes