VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

ferula

FÈRULA DE DESCÀRREGA

 

DESCRIPCIÓ

 

Una fèrula de descàrrega és un dispositiu acrílic, fet a mida, que el dentista ha d’adaptar meticulosament per diagnosticar i tractar les sobrecàrregues neuromusculars que provoquen els hàbits parafuncionals de prémer les dents (bruxisme) i la complexa simptomatologia que les acompanya.

 

Aquest aparell s’instal·la en una de les arcades dentàries per evitar que les dents d’ambdues arcades entrin en contacte, i això permet:

 

  • Portar la mandíbula a una posició articularment adequada.
  • Evitar el desgast de les dents, ja que el plàstic de la placa és més tou i desgastable que aquestes.

 

Limitacions de la fèrula:

 

Aquest tractament no evita «per se» l’hàbit de prémer o rascar les dents, ni assegura l’eliminació total de la tensió muscular o de les molèsties derivades de la disfunció articular cràneomandibular, tot i que si s’utilitza adequadament protegeix les dents i aconsegueix alleugerir els possibles dolors musculars.

 

 

feruladescarga

 

INDICACIONS

 

Com que és un tractament complex, és molt important la teva col·laboració fins que t’hi adaptis completament, i això requerirà un cert temps.

 

Indicacions al principi del tractament:

 

  • Notaràs una sensació d’ocupació o de cos estrany que normalment desapareix al cap de poques setmanes.
  • T’augmentarà la producció de saliva, tot i que s’anirà normalitzant a poc a poc.
  • Tindràs algunes dificultats per parlar a causa de l’ocupació d’espai a la boca, per la qual cosa probablement necessitaràs un entrenament per aprendre a vocalitzar certes paraules (habitualment s’aconsegueix al cap de poques setmanes).
  • Pot notar algunes molèsties a les zones on es recolza la fèrula, sobretot a l’alçada de les vores: si augmenten o no marxen al cap de quatre o cinc dies i et fas ferides, demana hora de visita immediatament.

 

Recomanacions d’higiene:

 

La placa o fèrula s’ha de conservar neta, i les dents també. S’ha de netejar amb el raspall de dents i amb sabó o pasta de dents després d’haver-la fet servir. Si no es fa, pot fer mala olor i mal gust. Al menys un cop cada setmana l’has de netejar amb aigua i una pastilla efervescent netejadora de pròtesis dentals durant una o dues hores. Abans de tornar-te-la a posar, l’’ha de netejar bé amb un raspall i pasta dentífrica.

 

Col·locació i desinserció:

 

La placa de descàrrega s’ha de col·locar amb els dits i sempre mullada. No s’ha de mossegar perquè es pot trencar i provocar ferides a les genives. Després de treure-te-la (que s’ha de fer estirant dels dos laterals alhora i amb els dits) l’has de netejar i guardar en un lloc humit (capseta de plàstic).

PREGUNTES FREQÜENTS

La fèrula dura per sempre?

La fèrula necessitarà ajustaments i reparacions periòdiques. El pacient ha d’assistir a la revisió amb la periodicitat recomanada i en cap cas poden passar més de 6 mesos sense revisar la fèrula.

Què passa si durant uns dies no em poso la placa?

Pot ser que, com al principi, apareguin molèsties a les genives i a les dents. És normal que durin 4 o 5 dies . Ara bé, si quan se la torna a posar veu que li fa mal, no en forci la introducció i visiti el dentista. Pot ser ja que hi hagi hagut un moviment de les dents i s’hagi de retocar.


Powered by Nulled Themes Keepvid Earn Money Online