Consells per cuidar la boca dels més petits

Consells per cuidar la boca dels nens

05 febr. Consells per cuidar la boca dels més petits

 • És recomanable que la meva mare faci una visita prenatal a l’odontopediatra durant el segon trimestre de l’embaràs per tal que estigui ben informada sobre l’alimentació i la higiene de la boca, sobre l’ús del biberó i del xumet més enllà de certa edat, la influència dels frenets bucals per a una bona lactància, i la prevenció de càries.
 • Durant els meus primers 6 mesos els pares m’han de netejar les genives amb una gaseta humida.
 • A partir dels 6 mesos, quan em comencen a sortir les dents de llet, la mare o el pare poden començar a netejar-me les dents amb un raspall de dents molt suau i sense pasta dentífrica. Si em fan mal les genives és important tenir un mossegador fred per poder alleugerir el dolor.
 • Quan tingui 1 any ja puc fer la meva primera visita a l’odontopediatra per familiaritzar-me amb la consulta dental des de ben petit/a. Aquí he d’intentar començar a dir adéu al xumet.
 • Al voltant dels 2 anys ja em poden haver sortit totes les dents de llet i puc començarà fer servir pasta dentífrica adequada a la meva edat (de la mida d’un pèsol). Els pares m’han d’ajudar a raspallar-me les dents.
 • Als 3 anys ja he arribat a l’edat de fer la meva primera visita completa a l’odontopediatra per saber si el meu creixement maxil·lomandibular va en bona direcció, saber si he de frenar els hàbits, i aprendre a raspallar-me bé les dents.
 • Als 5 o 6 anys ja puc raspallar-me les dents tot/a sol/a, però demanaré ajuda als pares perquè m’assegurin que ho he fet bé.
 • Cal que canviï el raspall cada 3 mesos o després d’haver tingut un refredat o alguna altra malaltia.
 • He d’evitar el consum de dolços i begudes carbonades i sucs de fruita; és millor acostumar-me a beure aigua i menjar un bon entrepà.
 • Quan comenci a practicar algun esport de contacte, utilitzaré un protector per a la boca.
 • He d’anar cada quatre mesos al dentista. Si hi ha alguna patologia, tot i que les meves dents siguin de llet i hagin de caure, s’haurà de tractar per evitar problemes en la dentició definitiva.


Powered by Nulled Themes