06 maig El risc de transmetre la càries a través de la saliva és molt elevat

El risc de transmetre la càries a través de la saliva és molt elevat

foto nen petit amb xumet

En relació amb la creença que netejar amb saliva el xumet dels bebès ajuda a reforçar-ne el sistema immunològic o que redueix el risc que pateixin al·lèrgies o asma, el Consell General de Dentistes vol aclarir que no hi ha evidència científica que doni suport a aquesta idea i alerta la població que hi ha un risc molt elevat de transmetre els bacteris causants de la càries a través de la saliva.

 

Por aquest motiu, es recomana extremar les precaucions per prevenir aquest tipus de contagi i s’insisteix a no utilizar el xumet del bebè, ni xumar la cullera o el biberó per provar el menjar.

 

De la mateixa manera, és important saber que els bebès que es contagien molt aviat amb els bacteris de la càries, tenen més probabilitats de desenvolupar càries en edat infantil. Contràriament, si s’aconsegueix endarrerir o evitar aquesta infecció, el risc de desenvolupar càries en el futur disminueix substancialment.

 

Recorda-ho! No comparteixis ni xumet, ni biberó ni raspall de dents amb el teu fill. És una mesura de prevenció molt important per prevenir l’aparició de càries.

 Powered by Nulled Themes Keepvid Earn Money Online