Els xiclets sense sucre són bons per a les dents?

Els xiclets sense sucre són bons per a les dents i la salut bucal en general

14 abr. Els xiclets sense sucre són bons per a les dents?

Generalment els dentistes no recomanen el consum de llaminadures. No obstant això, el xiclet sense sucre ha estat acceptat després que alguns estudis desmostressin els seus efectes positius per a la salut dental. Com tot en aquesta vida, la clau està en la moderació. Un  consum de xiclet excessiu pot provocar problemes a l’articulació temporo-mandibular.

A favor:

  • Els xiclets que contenen xilitol o sorbitol (edulcorants substitutius del sucre), augmenten la salivació, fet que neutralitza els àcids produïts pels bacteris a la boca i, per tant, protegeix l’esmalt dental. A més, la saliva té calci i fosfat de ferro, tots dos beneficiosos per a les dents.
  • Mastegar xiclet ajuda a arrossegar mecànicament els residus de menjar que queden dipositats a les dents i la placa bacteriana. El resultat és una boca més neta i més fresca.
  • Un dels altres beneficis que té és reduir l’ansietat. Els xiclets s’utilitzen  molt com a substitut en teràpies per deixar de fumar. I deixant de fumar, la salut bucal millora indiscutiblement.

 

En contra:

  • El consum excessiu de xiclets pot provocar que les dents es desgastin més ràpidament.
  • El xiclet pot forçar les articulacions temporo-mandibulars, i si aquestes es desgasten, s’altera el tancament de la boca i, en conseqüència, apareix dolor mandibular i problemes de mossegada.
  • Si portes un aparell de pròtesi o bràquets, no masteguis xiclets, ja que és molt fàcil que se t’enganxin als aparells.
  • No et pensis que mastegar xiclet és substitut del raspallat i la seda dental, però pots fer-ho en cas d’emergència si un dia no tens el raspall a mà!

 Powered by Nulled Themes