Embaràs i Ortodòncia

Recomanacions per porta a terme una ortodòncia durante l'embaràs

04 juny Embaràs i Ortodòncia

Cada dia hi ha més dones joves que decideixen iniciar  un tractament d’ortodòncia. Com que estan en edat fèrtil, cada vegada és més comú que enmig d’un tractament es donin casos d’embaràs. I els professionals ens trobem molt sovint que les pacients en tractament ens fan aquesta pregunta:
 

Es pot portar ortodòncia durant l’embaràs?

En si, no hi ha cap problema important que contraindiqui el tractament d’ortodòncia. Està demostrat que durant l’embaràs els canvis hormonals provoquen una major gingivitis (inflamació de les genives ). Aquest engrandiment gingival es pot veure potenciat per factors irritants, i l’element que habitualment crea més gingivitis és la placa dental.

Els aparells d’ortodòncia propicien que es retingui més quantitat de placa dental , i aquesta dada pren més importància durant l’embaràs perquè es té més predisposició a la inflamació de les genives, com hem comentat.

És per això que durant el tractament amb bràquets és molt important tenir una bona higiene i  fer una visita de control cada 3 mesos amb el periodoncista. La relació entre l’ortodoncista i el periodoncista  en  cas d’embaràs és vital per poder tenir el tractament controlat i que sigui un èxit.

Una altra situació seria la d’una pacient que vol iniciar un tractament d’ortodòncia estant embarassada. Normalment, per fer un diagnòstic correcte cal fer unes proves complementàries, entre elles radiografies, que estarien contraindicades durant l’embaràs. En aquests casos seria aconsellable esperar a tenir el nadó per fer l’estudi i poder iniciar el tractament.

 

Dra. Guardia
Col·legiada núm. 6471Powered by Nulled Themes