Què són els implants zigomàtics

Què són i quins avantatges tenen els implants zigomàtics

28 abr. Què són els implants zigomàtics

Els implants ZIGOMÀTICS tenen exactament la mateixa funció que els implants convencionals però tenen la particularitat que, com que van clavats als arcbotants anatòmics facials com l’os zigomàtic (nom que rep la zona del pòmul) permeten tractar pacients que presenten problemes de falta d’os. A més, les restauracions poden ser immediates sense necessitat de portar un aparell de pròtesi removible, que és més aviat incòmode.

Quins avantatges tenen els implants zigomàtics?

Quan fem una rehabilitació del maxil·lar superior mitjançant implants convencionals, de vegades ens trobem amb problemes a l’hora de col·locar-los perquè el pacient no disposa de prou quantitat d’os. Això normalment es deu a una malaltia periodontal (problema de genives) de llarga durada que ha provocat una pèrdua progressiva de l’os, o també en pacients que pel fet de portar una pròtesi fixa tenen atròfia del maxil·lar i no són capaços de mantenir la pròtesi subjecta a la boca, amb tots els problemes que comporta.

Fins ara, la rehabilitació dels pacients que patien aquest problema implicava processos  llargs i pesats amb necessitat d’injerts d’os, intervencions llargues i períodes llargs de temps sense poder utilitzar cap tipus de pròtesi.

Aquesta situació ha canviat de manera radical gràcies als implants zigomàtics. Són implants que es col·loquen sota anestèsia local-sedació i van anclats als ossos de  la zona del pòmul anomenats zigomàtics. Aquesta tècnica evita la necessitat de fer una reconstrucció i permet poder gaudir de dents fixes des del primer dia amb una sola intervenció quirúrigica, fet que millora la qualitat de vida i l’autoestima del pacient.

El pacient rehabilitat surt directament amb una pròtesi fixa unida als implants amb la qual podrà menjar des del primer dia. Aquesta pròtesi es canviarà per la pròtesi definitiva al cap de tres mesos.

Característiques d’un implant zigomàtic?

– No requereix injerts ossis.
– No requereix ingrés hospitalari.
– El postoperatori es redueix a una lleugera inflamació durant dos o tres dies, i molèsties lleugeres.
– En simplificar el procés, el cost econòmic és una mica inferior.
– La taxa d’èxit és molt alta (95%) i de moment no s’han descrit al·lèrgies en cap dels pacients tractats.

La implantologia zigomàtica és una tècnica que aporta seguretat, comfort i una estètica que retorna als pacients una qualitat de vida que feia anys que no tenien i que es pensaven que no podrien tornar a recuperar. Somriem junts?

 

DR. TONI VALLEJO (a RAGADENTISTES des de l’any 2001)

Responsable de l’Àrea de Cirurgia i Implantologia

*Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1985)

*Especialista en Estomatologia per la Universitat de Barcelona (1987)

*Professor Associat Integrada d’Adults de la Facultat d’Odontologia de la Universitat de Barcelona (1990-1997)

*Membre de la Societat Espanyola d’Implantologia (SEI)

http://es.linkedin.com/pub/toni-vallejo/51/157/701

 Powered by Nulled Themes