Deixar de fumar millora la salut bucodental

La salut bucodental millora quan es deixa de fumar

19 maig Deixar de fumar millora la salut bucodental

Els motius per deixar de fumar són infinits, però avui us volem parlar d’un dels menys coneguts: millorar la teva salut bucal.

Motius per deixar de fumar

FUMAR és un factor de risc decisiu en l’aparició de càncer oral.  Entre el 75% i el 90% dels casos de càncer oral estan lligats als efectes combinats d’una mala higiene dental, al consum de tabac i a l’alcohol.

FUMAR altera la flora microbiana de la boca i afavoreix l’acumulació de sarro o placa bacteriana. El sarro i l’alteració bacteriana són les causes principals de l’aparició de càries.

FUMAR també pot provocar la recessió de les genives, és a dir, que la línia de les genives retrocedeixi, ja que els components que contenen els cigarrets afecten la unió de l’os i els teixits tous amb les dents. Com  que les arrels de les dents queden exposades, augmenta el risc de desenvolupar sensibilitat al fred o a la calor, o bé que surtin càries dentals en aquestes àrees sense protecció.

FUMAR també afavoreix l’aparició de les malalties de les genives (gingivitis i periodontitis o piorrea). Són malalties que poden arribar a estadis greus, fins i tot hi ha possiblitat de perdre dents.

FUMAR por retardar la cicatrització posterior a l’extracció d’una dent o després d’una cirurgia oral. Si vols que una cirurgia sigui del tot exitosa y no hi hagi risc d’infeccions, et recomanem que abans de fer-la deixis de fumar.

FUMAR també afecta l’estètica, ja que la nicotina i el quitrà fan aparèixer taques a l’esmalt.

Ja veus que, pel que fa a la salut bucal,  els motius para deixar de fumar són moltíssims. També és important que recordis que si deixes de fumar, el teu alè millorarà i també els sentits del gust i de l’olfacte.

Digues adéu al tabac i presumeix de somriure!

tabacoPowered by Nulled Themes