12 maig Tens dubtes sobre la sortida i la caiguda de les primeres dents?

Avui mirarem d’aclarir-te alguns dubtes freqüents…

 

caretes dents llet

 1.- A quina edat surten i cauen les primeres dents?

 

És important tenir clar que les edats que s’indiquen només són aproximades. De fet, el més important a tenir en compte és el patró de caiguda de les dents. Per exemple, si observem que les dents no cauen en l’ordre correcte o bé veiem que ha caigut una dent de llet  i al cap de tres mesos encara no ha sortit la definitiva, és important consultar-ho perquè hi podrien haver problemes d’agènesi (absència de dents definitives), apinyament o alguna dent inferior malposada que no empeny en la direcció correcta.

És recomanable la visita amb un ortodontista als 7 anys per poder veure com progressa la boca. Malgrat que és difícil poder resoldre cap problema en edats tan prematures, es poden prendre mesures preventives per tal que les dents definitives surtin de la manera més òptima. A RAGADENTISTES, d’aquestes visites en diem controls d’erupció.

Vols més informació sobre aquest tema concret?

 

dents de llet

 

 

2.- Quan es mou una dent de llet és aconsellable anar-la movent o és millor esperar que caigui sola?

 

Quan la dent definitiva ja és a punt de sortir,  l’arrel de la dent de llet es reabsorbeix i per això es mou més. No hi ha cap problema pel fet que el nen intenti accelerarar-ne la caiguda. De fet, quan es comencen a moure és perquè pràcticament ja no els queda arrel. En ocasions, fins i tot pot arribar a ser favorable.

 

3.- Al meu fill li estan començant a sortir les dents definitives i les hi veig molt groguenques. És normal? 

 

Tant les dents temporals com les definitives tenen 3 capes: l’esmalt, la dentina i la polpa (o capa nerviosa). La variació en el gruix i la composició d’aquestes capes són les que determinen el color final de les dents. 

Les dents temporals tenen una capa més prima tant d’esmalt com de dentina, cosa que els proporciona un color més blanc en comparació amb les definitives, que tenen capes més gruixudes i, per tant, adquireixen un to més groguenc.

Quan comencen a sortir les dents, les primeres peces definitives queden envoltadaes de dents de llet i per això es veu aquest canvi de color. Quan s’ha fet el recanvi sencer i totes les dents són definitives, aquesta sensació de tenir les dents grogues desapareix.

 

dr. cardona id r.a barrachina

 

 Powered by Nulled Themes Keepvid Earn Money Online