L'odontologia conservadora té com a objectiu la conservació de les dents pròpies de cada persona

VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

doctora laia raga direccio raga dentistes

DRA. LAIA RAGA

doctor jordi tomas endodoncia

DR. JORDI TOMÀS

ODONTOLOGIA CONSERVADORA

Prevenir, la teva prioritat. I la nostra

Partint de la base que cap implant dental ni cap pròtesi no pot millorar la funcionalitat d’una dent natural sana, l’objectiu principal que tenim a RAGA DENTISTES és conservar les teves pròpies dents, aquest “patrimoni natural” que tens i que no té recanvi, abans de recórrer a algun tractament destinat a substituir-les.

 

Per això, més que com una àrea de l’odontologia ens agrada definir l’odontologia conservadora com una “filosofia de treball” basada en un enfocament terapèutic respectuós amb el teixit dentari sa.

L’odontologia conservadora té el propòsit de mantenir allò que tenim, considerant sempre els pros i els contres d’allargar la vida de les dents quan aquestes han sofert un deteriorament per diverses causes. Es tracta de mantenir aquelles dents que són funcionals tot reforçant-les i mitjançant la pràctica de tractaments anomenats mínimament invasius. Així doncs, comprèn el conjunt de tractaments destinats a preservar tanta quantitat de teixit dentari sa com sigui possible i, en conseqüència, allargar la vida de les teves dents en boca, aplicant criteris funcionals i estètics.

Sempre que l’estat de salut bucodental del pacient ho permeti, procurarem aplicar el nostre pla de prevenció, que té els objectius següents:

 

1.- Prevenir les malalties de les genives

 

La millor manera de prevenir les malalties de les genives (gingivitis i periodontitis) és mantenir una higiene bucal correcta per tal de poder controlar els nivells de placa dental, però en persones que tenen predisposició, pot ser que no sigui suficient.

 

2.- Prevenir la càries

 

La càries és una de les malalties de la boca més comuna. En poques paraules podríem dir que es tracta d’un atac àcid a l’esmalt dental, i en el seu desenvolupament hi influeixen múltiples factors.

 

És important identificar quins són els factors de risc perquè apareguin càries i després es pugui establir un pal de prevenció concret en funció de cada pacient.

Els factors de risc per desenvolupar càries són:

UNA DIETA AMB ALT CONTINGUT EN SUCRES

UNA MALA HIGIENE BUCAL

UNA SALIVA DE POCA QUALITAT (NO PROTECTORA) I AMB PRESÈNCIA DE BACTERIS

 

Ara podem analitzar la teva saliva

Fa un temps només hauríem pogut donar-te instruccions per modificar els hàbits de la teva dieta i higiene bucal, cosa que en molts casos no resultava suficient per poder reduir el risc de càries. Ara bé, a dia d’avui i gràcies als avenços en el coneixement de l’etiopatogènia (causes) de la càries dental podem influir en els tres nivells (dieta, higiene i saliva).

 

A través d’uns tests diagnòstics podem descobrir la presència de placa bacteriana a la saliva. També podem saber la quantitat i la qualitat de la teva saliva i determinar si és bona protectora de les càries o si, en canvi, representa un factor desfavorable. Així mateix, també és possible detectar els nivells d’estreptococs, que és el bacteri causant de la càries.

 

A partir dels resultats dels tests, establim un protocol a seguir individualitzat per a tu, perquè segons les circumstàncies, les teves dents poden necessitar un tractament especial.

A la Clínica Dental Raga Dentistes sabem com ajudar-te

Per prevenir les càries has d’estar disposat a canviar els teus hàbits:

a1

Millorar la dieta

Cada vegada que mengem alguna cosa els bacteris de la boca comencen a produir àcids que ataquen les dents.

Com que l’hàbit de picar entre hores dificulta la recuperació de les dents entres els diversos atacs àcids, és important deixar descansar les dents entre àpats.

És recomanable evitar les begudes àcides, carbonatades i amb sucres. L’aigua és la beguda ideal per combatre la set i controlar les càries.

a2

Millorar el raspallat i fer servir complements

És important que tinguis en compte que els teus hàbits d’higiene bucal afecten la teva salut general. Com a norma general, és important que et raspallis després de cada àpat principal i facis servir pasta amb fluor.

A partir de l’adolescència és important fer servir la seda dental o els raspalls interproximals per netejar les dents, al menys un cop al dia.

És altament recomanable l’ús d’un col·lutori diari per complementar el raspallat.

a3

Tractaments de prevenció

Fluor

Consisteix a aplicar almenys dues vegades l’any fluor tòpic amb l’ús de cubetes o de raspalls petits.

El fluor té una acció antibacteriana que ataca els bacteris que colonitzen les superfícies de les dents.

Cremes dentals re-mineralitzants

Aporten alts nivells de calci, fosfat i de vegades també incorporen fluor. Enforteixen l’esmalt i, per tant, ajuden a prevenir la formació inicial de càries i a aturar les lesions prematures de l’esmalt.

Quan prevenir ja no és suficient

En el casos que la prevenció no és suficient, passem a aplicar els tractaments següents:
  • Obturacions (“empastos dentals”)

  • Endodòncia

  • Reconstruccions amb pals de fibra

  • Incrustacions de compòsit o de ceràmica

Powered by Nulled Themes