Ortodòncia per nens a la clínica dental Raga Dentistes a Granollers

VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

VOLS DEMANAR MÉS INFORMACIÓ O CONCERTAR UNA VISITA?

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

doctor alex verges ortodoncia

Dr. Alex Vergés

ORTODÒNCIA EN NENS

De gran, t’ho agrairà

És recomanable que el teu fill visiti l’ortodontista abans dels 7 anys per controlar el desenvolupament dels maxil•lars, l’erupció de les dents i el control dels hàbits adquirits durant la infància. A aquesta edat els ossos encara tenen una gran capacitat plàstica i, per tant, és més fàcil corregir els defectes ossis i la mala posició dental per evitar problemes més greus més endavant.

 

Als 7 anys ja han sortit algunes de les dents definitives i el creixement dels maxil•lars és suficient perquè puguem identificar problemes com mossegades creuades, obertes, invertides, apinyament, la caiguda d’alguna dent de llet abans d’hora, hàbits com mossegar-se les ungles o col•locar malament la llengua en empassar la saliva.

 

L’ortòdoncia en els nens la podem dividir en dos tipus:

ORTODÒNCIA PREVENTIVA

Als 3 anys el teu fill ja té totes les dents temporals i és l’edat recomanable perquè l’odontopediatra el visita per primera vegada. El Dr. Cardona valorarà l’estat de salut de les dents i les genives, la presència de mal oclusions i els hàbits orals nocius. A més, també et donarà les instruccions d’higiene, d’alimentació i pautes importants a tenir en compte en el moment del recanvi dentari de les primeres dents definitives.

 

Hi ha la possibilitat que no faci falta fer cap tractament d’ortodòncia, però ens ajudarà a identificar els problemes que s’han de tractar en edat primerenca i diferenciar-los dels que necessiten un tractament correctiu més endavant.

 

De tota manera, si realment cal iniciar un tractament, es durà a terme un estudi complet del cas concret del teu fill i se t’explicaran els passos a seguir de manera molt detallada.

Quan és necessari?

Si hi ha un problema d’ossos. Normalment l’os maxil•lar s’ha desenvolupat poc tant d’amplada com de llargada.

Si hi ha un problema de funcional. Si té l’hàbit de succionar del polze, respiren per la boca, interposen la llengua quan s’empassen la saliva o porten xumet quan ja tenen més de dos anys.

Si hi ha un problema de caràcter hereditari. Es tracta de mal oclusions que tenen una carga genètica important que acompanyarà el nen al llarg de tot el seu creixement.

Com ho solucionem?

L’ortodòncia preventiva consisteix en la col•locació de diferents tipus d’aparells, fixes o removibles, per corregir la mossegada en els nens. La durada del tractament pot ser de diverses setmanes o mesos.

En cas que el teu fill necessiti portar un aparell, t’explicarem amb molt detall perquè és necessari, com l’ha de fer servir, els efectes que té i la durada del tractament.

ORTOPÈDIA

És un tipus d’ortodòncia que es du a terme mentre es fa el canvi de dentició, aproximadament entre els 6 i els 15 anys.

 

Durant aquests anys és quan es pot actuar sobre el creixement dels ossos maxil•lars i corregir alteracions que, si no es tractessin, provocarien problemes més greus de mala oclusió. Més endavant només es podria modificar l’alineació de les dents.

 

Si el teu fill necessita seguir un tractament d’ortopèdia, utilitzarem diferents aparells de control que ens serviram per coordinar la posició i la mida del maxil•lar i la mandíbula (estimular, frenar o canviar la direcció del creixement, equilibrar la força i l’eficàcia de la masticació, millorar l’estètica facial, i evitar el futur desgast de les dents). Per millorar la col•locació de les dents serà necessari un tractament posterior d’ortodòncia correctiva amb bràquets o Invisalign Teen.

Quan és necessari?

Si hi ha un problema d’origen esquelètic (dels ossos).

Si hi ha un problema funcional.

Si hi ha un problema de caràcter hereditari.

Exemples: Paladar estret, separació entre les dents, falta d’espai per a les dents (apinyament), respirar per la boca, desviació de la boca en tancar (mossegada creuada), mandíbula prominent, endarreriment a l’hora de sortir les dents, fer la pipa, tenir les dents endavant (dents de conill), mala col•locació de la llengua en empassar, somriures gingivals o dents superiors que tanquen per dins de les inferiors.

Com ho solucionem?

RAGADENTISTES treballem amb aparells fixes en els tractaments amb nens. D’aquesta manera no depenem de la seva col·laboració (sabem que en aquesta edat és complicat) i ens assegurem resultats más exitosos.

En cas que el teu fill necessiti portar un aparell, t’explicarem amb molt detall perquè és necessari, com l’ha de fer servir, els efectes que té i la durada del tractament.

Haver realitzat a temps un tractament d’ortopèdia pot evitar la necessitat de portar aparells fixos (bràquets) més endavant o almenys pot reduir-ne la durada, i sobretot, portar-nos a obtenir resultats molt més satisfactoris.

T’HO EXPLIQUEM PAS A PAS

Expliquem com valorem el cas de cada pacient i en que consisteix l'ortodòncia per a nens

Dubtes freqüents sobre l’ortodòncia als nens

Quins problemes es poden diagnosticar en edats primerenques?

Apinyament sever en dents de llet
Mossegades creuades
Arcades molt comprimides
Dents de sota que se sobreposen als de dalt
Mandíbules desviades
Falta d’espai per a les dents

Com pot ser que necessiti un tractament d'ortopèdia si encara té dents de llet?

Ara té dents de llet i, quan acabi el tractament també, però estaran alineades. Les arcades superior i inferior estaran coordinades, la mandíbula centrada i podrà mastegar correctament.

Com puc saber si el meu fill tindrà una maloclusió que farà que les dents no puguin erupcionar correctament?

Possiblement el pediatra o l’odontopediatra sigui qui et recomani una visita amb l’ortodontista. Tot i així, si el teu fill presenta alguna de les alteracions explicades més amunt, pots intuir-ho.

Què passa si el meu fill té algun problema d'aquest tipus?

Quan els ossos no tenen la mida ni la posició ideals, tant la salut, com la funció i l’estètica dental o facial es veuen afectades. I és recomanable tractar-ho en edats primerenques, mentre els ossos encara estan creixent, per poder-los modificar, frenar o estimular. Si no es fa així, és quan un pacient adult ha de recórrer a l’extracció de peces, ortodòncies llargues o tractaments quirúrgics per poder modificar la posició i la mida dels ossos.

Quant temps duren aquests tractaments?

Poden ser tractaments més senzills o més complexos i, per tant, poden durar entre 6 i 18 mesos.

Quan la càrrega genètica és molt important pot ser que calguin dues fases de tractament, una primera etapa als 6 -10 anys i després una segona etapa d’ortodòncia correctiva als 13 o 14 anys.

Què pot passar si aquests problemes no es tracten o es diagnostiquen a temps?

El que pot passar és que el tractament sigui més llarg, més costós i que els resultats finals mai no siguin igual de satisfactoris. Aquestes petites alteracions que als 6-10 anys són molt fàcils de solucionar, si s’allarguen en els temps poden portar maloclusions més severes que afectaran la gravetat de l’oclusió i l’estètica facial. Per solucionar-ho, després s’ha de recórrer a l’extracció d’alguna peça sana, a ortodòncies llargues o tractaments de cirurgia ortognàtica.

Powered by Nulled Themes