LA DIABETIS POT PROVOCAR COMPLICACIONS DENTALS

Patir diabetes pot provocar diferents complicacions dentals que pot solucionar a Raga Dentistes

22 set. LA DIABETIS POT PROVOCAR COMPLICACIONS DENTALS

La diabetis és una patologia crònica que es presenta com a resultat de la dificultat de l’organisme per utilitzar adequadament els hidrats de carboni, fet que produeix un augment del nivell de glucosa a la sang. La causa és la falta d’insulina en el pàncrees o un error a l’hora d’utilitzar-la.

La insulina és una hormona de l’aparell digestiu que té la missió de facilitar que la glucosa que circula per la sang penetri a les cèl·lules i s’aprofiti com a energia, l’energia que tots necessitem per dur a terme la nostre vida diària.

Diversos estudis han demostrat que la periodontitis va normalment associada a la diabetis i que es pot considerar com una de las complicacions cròniques de la malaltia. També ha quedat palès que les persones amb diabetis presenten una major prevalència de malaltia periodontal en comparació amb individus que no són diabètics, a més d’alterar els valors de glucèmia.

Evaluació de l’estat periodontal dels pacients amb diabetis

Els factors importants que s’han de tenir en compte en el moment d’evaluar l’estat periodontal d’un pacient diabètic i elaborar un pla de tractament són el grau de control metabòlic, la durada de la patologia, l’existència d’altres complicacions de la malaltia a llarg termini, la presència de factors de risc simultanis i el nivell general de salut.
És molt important que el pacient diabètic afectat de periodontitis aconsegueixi reduir els bacteris i eliminar el biofilm tant per sobre com per sota de la línia de les genives. Això es pot aconseguir mitjançant el següent:
– Un curetatge periodontal i un allisat radicular tradicional a mans del periodontista.

Prevenir la periodontitis

A més, tot el tractament s’ha de centrar en la prevenció de la periodontitis i la inflamació oral, que és essencial per controlar les complicacions de la cavitat oral associades amb la diabetis. És important tenir en compte les indicacions següents:
Deixar l’hàbit de fumar.
– Tenir una higiene oral excel·lent a casa. Com que tots sabem perfectament que exposar-se als bacteris és un factor de risc per a la gingivitis (fins i tot en pacients diabètics sans i ben controlats), hem d’insistir en l’ús regular del fil dental i també en un bon raspallat dues vegades al dia amb una pasta dental que ofereixi protecció antibacteriana.

 

jordi moreraPowered by Nulled Themes