La influència de la respiració en el creixement facial del nen

La respiració influeix en el creixement facial del nen i per això s'ha de tenir cura de posibles trastorns en el sistema respiratori

05 febr. La influència de la respiració en el creixement facial del nen

La respiració, com a funció imprescindible dels éssers humans, amb freqüència es veu alterada en la infància pels trastorns en el sistema respiratori com la rinitis al·lèrgica, les obstruccions causades per desviacions del septe nasal (“tabique”), la hipertròfia de cornets i la presència de vegetacions i amígdales. En particular, la rinitis al·lèrgica és la malaltia utòpica més comú, amb una marcada incidència familiar.

Se sol manifestar a partir dels 3 anys d’edat, és present en un 15% o 20% de la població infantil, i és una de las majors causes de restricció respiratòria en els petits.

Símptomes dels nens amb obstrucció respiratòria

– Té el “tic” de fregar-se la punta del nas amb el palmell de la mà

– Té veu de nas (veu gangosa)

– Respira per la boca

– Dorm amb la boca oberta i ronca

– Té abundant exsudat nasal transparent

– Sovint té sinusitis, otitis o bronquitis asmàtica.

Altres símptomes per detectar l’obstrucció respiratòria

– La cara es va tornant més estreta.

– Té les ulleres marcades

– Els pòmuls són molt plans

– La barbeta queda una mica desviada

– Les dents li surten més tard de l’habitual

– Les dents surten molt aviat i molt juntes i excessivament apinyades.

Tenint en compte que als 5 anys la cara d’un nen ja s’ha desenvolupat en un 80%, ha de ser prioritari solucionar les obstruccions respiratòries i restablir l’equilibri del creixement facial tan aviat com sigui possible.

A partir dels 5 o 6 anys, una visita a l’ortodoncista pot detectar qualsevol alteració d’origen respiratori en el creixement facial del petit i indicar el millor moment per a l’inici d’un tractament específic curt i efectiu per aconseguir la recuperació de la respiració nasal i el balanç del creixement de les estructures facials.Powered by Nulled Themes