DUBTES SOBRE LA SORTIDA I LA CAIGUDA DE LES PRIMERES DENTS

12 maig DUBTES SOBRE LA SORTIDA I LA CAIGUDA DE LES PRIMERES DENTS

Avui intentarem resoldre alguns dels dubtes més comuns referents a la sortida i caiguda de les primeres dents dels nens.

caretes dents llet

A quina edat surten i cauen les primeres dents?

És important tenir clar que les edats que s’indiquen només són aproximades. De fet, el més important a tenir en compte és el patró de caiguda de les dents. Per exemple, si observem que les dents no cauen en l’ordre correcte o bé veiem que ha caigut una dent de llet  i al cap de tres mesos encara no ha sortit la definitiva, és important consultar-ho perquè hi podrien haver problemes d’agènesi (absència de dents definitives), apinyament o alguna dent inferior malposada que no empeny en la direcció correcta.

És recomanable la visita amb un ortodontista als 7 anys per poder veure com progressa la boca. Malgrat que és difícil poder resoldre cap problema en edats tan prematures, es poden prendre mesures preventives per tal que les dents definitives surtin de la manera més òptima. A RAGADENTISTES, d’aquestes visites en diem controls d’erupcióVols més informació sobre aquest tema concret?

dents de llet

Què fer quan es mou una dent de llet?

Quan la dent definitiva ja és a punt de sortir,  l’arrel de la dent de llet es reabsorbeix i per això es mou més. No hi ha cap problema pel fet que el nen intenti accelerarar-ne la caiguda. De fet, quan es comencen a moure és perquè pràcticament ja no els queda arrel. En ocasions, fins i tot pot arribar a ser favorable.

 

És normal que els nens tinguin les dents definitives i groguentes?

Tant les dents temporals com les definitives tenen 3 capes: l’esmalt, la dentina i la polpa (o capa nerviosa). La variació en el gruix i la composició d’aquestes capes són les que determinen el color final de les dents. 

Les dents temporals tenen una capa més prima tant d’esmalt com de dentina, cosa que els proporciona un color més blanc en comparació amb les definitives, que tenen capes més gruixudes i, per tant, adquireixen un to més groguenc.

Quan comencen a sortir les dents, les primeres peces definitives queden envoltadaes de dents de llet i per això es veu aquest canvi de color. Quan s’ha fet el recanvi sencer i totes les dents són definitives, aquesta sensació de tenir les dents grogues desapareix.

 

dr. cardona id r.a barrachina

 

 Powered by Nulled Themes